Wycieczki fakultatywne z Hurghady – Opinie

Nasi drodzy turyści jeśli byliście z nami na wycieczkach z Hurghady zachęcamy do wystawienia nam opinii. Podzielcie się proszę wrażeniami z osobami, które odwiedzają naszą stronę pierwszy raz i chcieliby wiedzieć, czy warto korzystać z wycieczek z El Sahel Travel.

Niskie ceny, które oferujemy, zwłaszcza w porównaniu z cenami wycieczek u rezydentów biur podróży, powodują, że wiele osób obawia się, że jakość wycieczek będzie również nie najlepsza.

Napiszcie proszę czy byliście zadowoleni, czy podobała Wam się jakość obsługi, czy przewodnicy są kompetentni, czy polecilibyście El Sahel Travel swoim znajomym, i czy chętnie skorzystacie z naszych usług ponownie.

Z góry dziękujemy za wszystkie opinie!

Dodaj opinię

Opinie naszych klientów: 131 pozytywnych opinii

Byliśmy na dwóch wycieczkach: w Kairze i na Paradise, polecam bardzo, super organizacja, wszystko na tip-top zaplanowane i zrealizowane, w cenie, cena przystępna, nawet mogę stwierdzić, że atrakcyjna, przewodnicy mówiący po polsku, bardzo miła obsługa, ciekawy plan wycieczek. Spełniły one nasze oczekiwania, jeszcze raz bardzo polecam.
Agnieszka
11-08-2022
Byłam na safari w lipcu - SUPER. Wszystko zorganizowane , sprawnie, miło, ciekawie, tanio i po polsku, słowem POLECAM!
Dorota
09-08-2022
Świetna wyprawa na Satayę! Mnóstwo delfinów
Marta
31-07-2022
Wszystko na plus kontakt, organizacja, ceny a przede wszystkim realizacja wycieczki . Zaliczyliśmy dwie wycieczki Luksor i Kair i było super przewodnik mówiący po Polsku, dużo informacji ciekawych i z humorem. Polecamy
Sybilla
30-07-2022
Polecam wycieczki z Marta Abd Elsamie oraz Jej EKIPĄ!!! Kontakt non stop w Egipcie jak również jeszcze przed przylotem do Marsa Alam. Ludzie bardzo sympatyczni, pomocni, otwarci na każdego turystę . My mieliśmy ekipę ośmioosobowa i każdy z nas był MEGA zadowolony z wycieczki na Marsa Mubarak. Snurkowaliśmy z żółwiami i oglądaliśmy cudowne rafy koralowe, a delfinki oglądaliśmy z jachtu. Raz jeszcze dziękujemy i jak jeszcze kiedyś będzie nam dane odwiedzić Egipt, to na pewno zgłaszamy się do Marty w sprawie organizacji dodatkowych wycieczek. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że to nie była nasza ostatnia wycieczka.
Ania z rodzinką
29-07-2022
Nie ma co wiele pisać . Kontakt super o każdej godzinie . Zaliczone dwie atrakcje ( Kair,qady )dwa razy wielki plus. Wszystko punktualnie bez ukrytych kosztów . Bardzo pani dziękuje . Gorąco polecam .
Radek
29-06-2022
Byłam z rodziną 20 czerwca na rejsie Marsa Mubarak. Serdecznie polecam. Czułam się bardzo komfortowo. Organizacja zgodnie z opisem, na czas. Sprzęt do snurkowania dostępny. Łódź czysta, jedzenie pyszne.
Ewa
29-06-2022
Dokladam sie do jak najbardziej pozytywnych opini, wycieczka z Hurghady - całodzienny rejs łodzią motorową , 3 wejscia do wody, jedno bylo z delfinami, ponadto sporty wodne, lunch, na pokladzie mega mila, fajna i ogarnieta Pani , Polka oczywiscie, z 30.min transferem w cenie jak sami porownacie do hotelowej absolutnie atrakcyja- skorzystalem z polecenia i sam goraco polecam , jest na prawde tak jak piszą .
Adam
27-06-2022
Polecam serdecznie to biuro, wszystko zorganizowane na wysokim poziomie zaczynajac od odbioru i komunikacji co do godziny odbioru z hotelu, ciekawego programu, dobrego jedzonka i zapewnienia bezpieczenstwa w wodzie dla osob nawet nie umiejacych plywac. Nasza przewodniczka Gosia byla bardzo mila osoba odpowiadajaca na nasze pytania i po pierwszej wycieczce poprosilismy biuro o zmiane drugiej wycieczki tak aby znowu ja spotkac i oczywiscie wszystko sie udalo (dodam tylko ze zminany dokonalismy jakies 12h przed kolejna wycieczka nie wierzac sie uda). Juz planujemy kolejne wakacje w Egipcie i oczywiscie wycieczki z biurem :) tym razem napewno Kair :)
Kamila
26-06-2022
Dziś (21.06.2022) poranne quady. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Punktualność kierowcy, życzliwości i dobry humor udzialał nam się od samego początku. Szybki dojazd do bazy quadów, rzeczowy i profesjonalny instruktaż o quadach i czas w drogę. W eskapadzie jechało nam 5 Polaków. Sami mężczyźni także sprawnie przeszliśmy od pokazu do jazdy. Mega wrazenia. Dopadła nas burza piaskowa, ale to dodało nam tylko lepszych wrażeń. We wiosce herbata, dla chętnych jazda na wielbłądach i zwiedzanie. Czas na powrót. Ekstra przygoda, a do tego zorganizowana profesjonalnie. Marto! Brawo! Aż szkoda się z Wami rozstawać. Dzięki za wszystko - Leszek i cała nasza ekipa.
Leszek, Czesław i Krzysztof
21-06-2022
Kolejny dzień pełen wrażeń. Dzisiaj (20.06.2022) naszą paczką byliśmy na wyprawie morskiej na Wyspie Giftun w części o nazwie Paradise. Organizacja wzorowa. Punktualność, serdeczność wszystkich rewelacyjna. Niezapomiane, cudowne chwile. Wszystko zgodnie z opisem, także ręce same składają się do oklasków. Marto! Tak trzymać. Duma nas rozpiera, że tak Super to wszystko ogarniasz. Przy okazji słowa uznania dla wszystkich z obsługi imprezy, a w szczególności dla Małgorzaty! Brawo dziewczyny!
Leszek i ekipa!
20-06-2022
Wycieczka do Luksoru 14.06.22. Wszystko sprawnie, fajnie. P Marta złoty człowiek. Dopięte na ostatni guzik. Super przewoddnik z ogromną wiedzą. Polecam z całego serca wszystkim, którzy wybierają sie na wycieczki.Dziękuję. Blandyna Święch.
Blandyna
19-06-2022
Brawo, brawo, brawo. Wczoraj (18.06.2022)) zwiedzanie Hurghady. Wszystko przebiegło Super. Dużo cennych informacji, wspaniały kontakt z przewodnikiem. Punktualność, serdeczność i życzliwość kierowcy i przewodnika na każdym kroku. Zwiedzanie miejsca bardzo ciekawe. Niesamowite wrażenie z meczetu i targu warzywnego. Kontakt z Martą i jej pracownikami ekstra. Marto! Dzięki Wam, mimo że to nie mój pierwszy pobyt w Egipcie, ten cudowny kraj cały czas odkrywam. Polecamy Was każdemu kto będzie w Hurghadzie
Leszek, Beata, Krzysztof, Dorota, Czesław i Renata
19-06-2022
Po raz kolejny wybraliśmy się z Waszym biurem na wycieczkę tym razem z Marsa Alam i oczywiście jak zawsze-strzał w dziesiątkę,wszystko perfekcyjnie zorganizowane,opieka na najwyższymi poziomie ❤❤❤ ,a wyspy i rafy zapierają dech w piersiach....Polecamy I oczywiście wrócimy bo jeśli zwiedzanie to tylko z El Sahel Travel :) dziękujemy.
Beata i Adam
02-06-2022
Całym serduchem polecamy!!! Super załoga, wszystko na luzie i na wesoło :) Płynęliśmy z Port Ghalib do Marsa Mubarak, widzieliśmy żółwia, krówkę, duzo płaszczek i całą bande kolorowych rybek.Jest duzo czasu na wszystko, chłopaki działają na full pontonowych obrotach wiec jak raz nie zobaczysz krówki to później kolejny raz rura pontonem i do wody przy samej krówce, petarda!!! Dziękujemy za super czas :)
Justyna
29-05-2022
Fantastyczna przygoda. Ja osoba pływająca w *wodzie do szyji podziwiałam piękno raf i glebie morza. A to wszystko dzięki najlepszym przewodnikom jakich poznałam. Wyspy zapierają dech a rafa koralowa zachwyca kolorami. Opieka na najwyższym poziomie, jedzenie smaczne i masa atrakcji. Polecam w 100% . Na pewno wrócę i na pewno z tym biurem. Dziękuję ❤️
Sylwia Bober
28-05-2022
Podczas pobytu w Egipcie z biura EL SAHEL TRAVEL. Wycieczka do Kairu super. Przewodnik polskojezyczny, energiczny, bardzo pomocny. Plan wycieczki dopracowany idealnie. Bez kolejek i zbednego czekania. Wszystko jasne i czytelne. Rejs statkiem i nurkowanie, rewelacja. Organizacja wzorowa. Z wyprzedzeniem otrzymalismy wszystkie informacje, lacznie ze zdjeciem osoby ktora nas odbierze z hotelu. Samochod podstawiony punktualnie. Na statku pomimo ze nie mowie po angielsku, zadnego dyskomfortu. Instruktor rewelacja, a pani Marta zajela sie wszystkim. Wszystko dopracowane i dopiete na ostatni guzik. Juz po powrocie do hotelu kontakt z zapytaniem czy wszystko ok. Bardzo dobry kontakt, swietna organizacja, cudowne atrakcje za niewielka cene. Podziekowania dla pani Marty.
Monika i Przemek
22-05-2022
Biuro znalazłam w internecie, nie ukrywam że poczytałam opinie i zapadła decyzja - to jest to biuro u którego zamówię wycieczki fakultatywne. Pani Marta dostępna praktycznie 24h, pomocna i miła osoba. Byliśmy w Kairze, Luxorze, na quadach, na zwiedzaniu Hurghady. Przewodnicy mówiący płynnie w języku polskim z dużą wiedzą. Odpowiedzieli na każde pytanie, opowiadali ciekawostki których próżno szukać w internecie. Wszystkiem znajomym będę polecać to biuro. Ceny połowa tego co z biura z PL. Dziękuję za wszystko i mam nadzieję do zobaczenia., ponieważ musimy przylecieć jeszcze do Egiptu. W skali do 10 oceniam na 11 ❤️
Joanna
22-05-2022
Bardzo dobra organizacja, skorzystaliśmy z wycieczek: Luksor z Doliną Królów, Mega Safari oraz rejs na Paradise. Polecam serdecznie :)
Agnieszka
28-04-2022
Wycieczka do Kairu i do piramid udała się na 100%. Wszystko bardzo dobrze zorganizowane, przewodnik dobrze mówiący po polsku. Kontakt z PANIĄ Martą na 6. Żeby nie było tak różowo to droga z Hurghady do Kairu troszeczkę męcząca, lecz warto było ;)
Liliana i Marek
27-03-2022
Wspaniała wycieczka za rozsądną kasę. Zaliczone piramidy, sfinks, przejarzczka wielbłądami i rejs po Nilu.Przewodnik Sam płynnie mówi po polsku, opieka na 5+. Bardzo dobry kontakt z panią Martą jeszcze przed wylotem wycieczka odbyła się w styczniu
Lidia i Krzysztof
23-01-2022
Wycieczka do Kairu była Super:) przewodnik bardzo pomocny , miły, wszystko zorganizowane wspaniale, byliśmy już kolejny raz z tym biurem i bardzo polecamy wszystkim
Ewa,Robert , Małgorzata, Robert
23-01-2022
Wycieczka do Kairu Skorzystaliśmy z biura El Sahel Travel 23.10.2021 i kupiliśmy wycieczke do Kairu mega fajna wycieczka .Wycieczka po Nilu Perfumeria Papirus no i oczywiście Giza i piramidy przewodnik Egipcjan mówiący bardzo dobrze po polsku miła i obsługa bardzo dobry kontakt z Panią Martą przez Watsapa i ceny o wiele lepsze niż u rezydenta polecam. Data doświadczenia: październik 2021
Marek
06-11-2021
Jesteśmy zadowoleni z organizacji wycieczki (Glass Boat). Polecam wszystkim którzy rozważają zakup wycieczek fakultatywnych u rezydentów u hotelu
Sebastian
01-11-2021
Gorąco polecam wycieczki, wszystko świetnie zorganizowane, fantastyczni przewodnicy. W maju byliśmy w Kairze, a w październiku w Luksorze i na Paradise. Cudowne wrażenia, z Paradise dodatkowo piękne zdjęcia i filmik na 2 płytach do odbioru na drugi dzień w recepcji hotelu. Dziękujemy za wspaniałe wspomnienia
Marta
29-10-2021
Serdecznie polecam. Wspaniale zorganizowana wycieczka w rewelacyjnej cenie. Pan przewodnik - pełny profesjonalizm i fantastyczne poczucie humoru. Pięknie Wam dziękuję!
Jolanta
19-10-2021
Zdecydowanie polecam wycieczki z El Sahel Travel. Byliśmy na 3 z nich, Luksor+Dolina Królów, Piramidy oraz Mega Safari. Ze wszystkich jesteśmy mega zadowoleni. Przewodnicy profesjonalni, z dużą wiedzą (szczególnie Ahmed-egiptolog). Wszystko dobrze zorganizowane, na czas, bez większych opóźnień. Mega Safari - świetna zabawa na pustyni, polecam porę popołudniową, wystarczająca ilość czasu na jazdę buggy i quadem. Fajnie gdyby jednak wynajem gogli był w cenie wycieczki (taki mały minusik ale jest to opisane w szczegółach wycieczki, więc wszystko przedstawione rzetelnie). Fajnie gdyby udało się coś zrobić aby na wycieczce do Luksoru ominąć fabrykę alabastru, a na Piramidach darować sobie perfumerię i papirus. Owszem, to cześć kultury i chyba wszystkie wycieczki w tamte regiony mają te miejsca w swojej ofercie, natomiast zdecydowanie lepiej byłoby poświęcić więcej czasu na zwiedzenie Muzeum Egipskiego (wizyta tam była naprawdę błyskawiczna, zbyt mało czasu aby spokojnie się rozejrzeć). Ceny bardzo korzystne, więc podsumowanie wszystkich wycieczek na baaaaardzo duży plus. Zdecydowanie polecam.
Andrzej
07-10-2021
Mogę szczerze polecić biuro El Sahel Travel. Wycieczka na piramidy bardzo udana, organizacja na wysokim poziomie, wszystko na czas. Polskojęzyczny przewodnik. Polecam!!!
Sebastian
07-10-2021
SUPER Byliśmy z żoną na pięciu wycieczkach: Luksor, Kair, Mega Safari, Paradiso z nurkowaniem i zwiedzanie Hurghady. Każda inna ale wszystkie wspaniale zorganizowane. Polecamy wszystkim.
Darek
03-10-2021
Świetnie zorganizowane wycieczki. Byliśmy w Kairze oraz na quadach-wieczorne safari. To był świetnie spędzony czas! Dziękujemy za pomoc w sytuacjach awaryjnych. Pomoc orzymaliśmy nawet późno wieczorem. Bardzo bardzo polecamy! Nie zawiedziecie się!
Natalia i Paweł
29-09-2021
Wycieczka do Luxoru z El Sahel Travel spełniła nasze oczekiwania w 100%. Wspaniały przewodnik, świetna organizacja, doskonały kontakt. Polecam i na pewno skorzystam, a moim znajomym przebywającym na wakacjach w Egipcie podsyłam kontakt do Pani Marty :) serdecznie pozdrawiam :)
Aneta
22-09-2021
Gorąco polecamy wszystkim odwiedzającym Egipt skorzystanie z oferty tego biura. Byliśmy z naszą grupą na dwóch wycieczkach i z każdej jesteśmy mega zadowoleni. Wszystko zorganizowane bardzo profesjonalnie, od początku do samego końca. Bawiliśmy się świetnie i na pewno jeszcze nie raz skorzystamy z ich oferty będąc w Egipcie. Super kontakt i super atmosfera. Rejs na wyspę Paradise i Mega safari polecamy baardzo! Świetne przeżycie! Pozdrawiamy serdecznie całe biuro El Sahel Travel :)
Monika
22-09-2021
Kochani! Bardzo polecam wycieczkę do Gizy i Kairu! Rewelacyjny Pan Przewodnik - mówiący świetnie po polsku, z poczuciem humoru i zaangażowany, bardzo dobra organizacja wycieczki i cierpliwość pani odpisującej na wszystkie wiadomości na messengerze. Warto się wybrać z El Sahel Travel!
Paulina
16-09-2021
Wycieczki fakultatywne z El Sahel Travel to strzał w 10. Wszystko na wysokim poziomie. Ceny przystępne, dużo niższe niż u rezydentów. Gdyby nie ograniczenia czasowe, skorzystali byśmy z jeszcze kilku ofert, a tak tylko dwie atrakcje. Komunikacja z Panią Martą bez problemu. Opóźniony wyjazd z hotelu (awaria busa), podstawione auta zastępcze. Pan Basem miły, pomocny i wesoły facet. Cały czas z nami, dużo tłumaczy, opowiada i do tego w dowcipny sposób. Jedzenie zorganizowane na wycieczkach palce lizać. Dodatkowe atrakcje super. Ekipa organizatora pomocna i komunikatywna. Gdyby było można biuro dostałoby ode mnie 10 gwiazdek. Przy następnej wizycie w Egipcie, wszystkie wycieczki fakultatywne tylko z Wami.
Edyta
06-09-2021
Super biuro. Byliśmy na trzech wycieczkach: Kair, Luksor i wyspa Paradise. Bardzo dobra organizacja, przewodnicy z dużą wiedzą, bardzo ciekawie opowiadali o historii Egiptu. Rejs na wyspę rewelacja. Obsługa statku przebojowa. Dmuchana kanapa i banan dostarczają adrenaliny. Jeśli wrócimy to na pewno skorzystamy z usług biura Pani Marty. Polecamy
Anna
06-09-2021
Biuro podróży El Sahel Travel - polecam. organizacja super, bardzo dobry kontakt z Panią Martą, Bardzo pomocna - w zasadzie mógłbym napisać że P. Marta uratował cały urlop, specjalnie dla nas przyjechała w dniu wycieczki do Domu delfina z tabletkami na chorobę morska, które okazały się bardzo dobre i żona zniosła dwie wycieczki morskie i to dzień po dniu. Wycieczka do Kairu i Piramid z polskojęzycznym przewodnikiem Super. Bardzo pomocny, ważne żeby słuchać co mówi, przez co uniknęliśmy konfliktów z tubylcami, którzy wciskają w dzisiejszych czasach wszystko pod pojęciem "prezentu". Generalnie odbyliśmy z biurem 4 wycieczki, jesteśmy bardzo zadowoleni, Gorąco Polecamy.
Bartek
02-09-2021
Wspaniała organizacja, cudowna atmosfera, przemili ludzie,polski przewodnik Marta dziękujemy . Wszystko na najwyższym poziomie Ceny niższe niż proponują rezydenci hoteli. Polecam z calego serca
Katarzyna
01-09-2021
Byłem na wycieczce z Marsa Alam do Kairu (2 osoby dorosłe, 3 dzieci). Wszystko ustalone z Polką przez Whats App. Organizacja wycieczki bardzo dobra. Wszystko na czas i zgodnie z planem. Punku 22:30 na recepcji naszego hotelu czekał bus z kierowcą. Pan bardzo sympatyczny i dobry kierowca. Widać, że organizatorzy mają wszystko sprawdzone i opanowane do perfekcji. Rano rejs Nilem, o 9:00 wejście do muzeum, następnie super lunch i piramidy w Gizie. Nie sądziłem, że kiedykolwiek dam się namówić na wielbłądy. Rodzina zadowolona. Przewodnik bardzo pomocny (Pan Samuel), świetnie mówi po polsku i nadzoruje wszystko. Powrót do Marsa Alam w nocy o 1:00. Zmęczeni, ale zadowoleni. Dziękuję za wyjątkowe wrażenia Krzysztof z rodziną.
Krzysztof
26-08-2021
W trakcie naszego dwutygodniowego pobytu w Egipcie dwukrotnie skorzystaliśmy z wycieczek biura El Sahel Travel. Na początku warto wspomnieć, że kontakt z Panią Martą był rewelacyjny, przez Messengera udzielała nam odpowiedzi na każde nurtujące nas pytanie dotyczące zarówno wycieczek jak i pobytu w Egipcie. Pani Marta jest życzliwą, kątaktową i bardzo pomocną osobą. Wracając do wycieczek, byliśmy na Wyspie Paradise i w Domu Delfina. Obie wycieczki super zorganizowane, poza miejscem docelowym wzbogacone w różne atrakcje jak snurkowanie czy przejażdżka na bananie i sofie. Polskojęzyczny przewodnik wszystko dokładnie opisywał i tłumaczył, był niezwykle miły i sympatyczny zarówno dla dorosłych jak i dzieci. W trakcie rejsu na statku dostępne były zimne i ciepłe napoje a w połowie wycieczki serwowany był lunch. Każda z tych wycieczek była dla nas niezwykłą przygodą, które będziemy długo pamiętać. Gorąco polecam wycieczki z biurem El Sahel Travel.
Anna
25-08-2021
Byliśmy 2 tygodnie koło Hurghady na wakacjach. Dwukrotnie skorzystaliśmy z biura Pani Marty El Sahel Travel. Bardzo dobry kontakt z Panią Martą przez Messengera, życzliwa i pomocna w każdej sytuacji. Byliśmy w Domu Delfina i na Wyspie Paradise. Wycieczki super zorganizowane. Zabawny przewodnik polskojęzyczny umilał nam czas, wszystko tłumaczył i opisywał. Czuliśmy się na tych wycieczkach komfortowo i bezpiecznie. Na wycieczkach mogliśmy podziwiać krajobraz wybrzeża Hurghady, piękne rafy, mnóstwo ryb, przejrzystą wodę i delfiny. Dodatkowymi atrakcjami były przejażdżki na sofie i bananie. W trakcie wycieczek serwowane były bezpłatnie napoje zimnie I ciepłe a w połowie wycieczek był podawany lunch na statku. Te wycieczki to dla nas fajna przygoda. Gorąco polecamy wycieczki z El Sahel Travel.
Anna
22-08-2021
Byliśmy na 3 wycieczkach. Kair z piramidami, nurkowanie, Luksor z doliną królów... Powiem szczerze, że mogę z czystym sercem polecić. Po pierwsze różnica na tych wycieczkach z El Sahel, a wycieczkami u Rezydenta Sun Fun to około...1000zl. (4 osoby) Po drugie obsługa profesjonalna, piloci wycieczek to Egiptolog czy Archeolog... bardzo duża wiedza. Co do nurkowania, jedyny zgrzyt to brak instruktora mówiącego po Polsku. Jednak obsługa profesjonalna i bardzo fajna atmosfera na statku. Polecam. Gdy był problem z otrzymaniem zdjęć z nurkowania, Marta osobiście się zaangażowała i - mimo kilku dni opóźnienia- dostaliśmy wszystkie zdjęcia. Ogólnie bardzo polecam. Dobra jakość za niższą cenę
Jaro
17-08-2021
Z całego serca polecam biuro El Sahel Travel - byłam z mężem na trzech wycieczkach i z każdej jesteśmy bardzo zadowoleni. Organizacja na najwyższym poziomie, o umówionej godzinie podjeżdżał transport i na koniec również zawoził pod sam hotel. Wszyscy przewodnicy na wycieczkach pomocni, otwarci, mili i kompetentni. Dodatkowo wszystko to za atrakcyjną cenę, dużo niższą niż proponują rezydenci w hotelach.
Aleksandra
15-08-2021
El Sahel Travel Biuro z górnej pułki. Spełniło każde nasze życzenie. Przerosło nasze oczekiwania. Pani Marta jest mega wróżką Mówisz i masz. 13 osobowa grupa z Polski zwiedziła kawałek Egiptu i zanurzyła się w cudownym akwarium Morza Czerwonego. Dwudniowy Kair z noclegiem oko w oko ze Sfinksem przed piramidami. Na dachu hotelu spektakl światła i dźwięku za free. Piramidy z zewnątrz i w środku, Narodowe Muzeum w Kairze, Stary Kair ze szczegółami, Miasto zmarłych wszystko czego oczekiwaliśmy. Polskojęzyczny przewodnik. Luxor - Świątynia Karnak, Dolina Królów, Świątynia Hatszepsut, Bananowa Wyspa, Rejs po Nilu z moczeniem nóg dla ochłody. Rewelacja! Przewodnik po studiach humanistycznych w Polsce odpowiadał na każde nasze pytania lepszą polszczyzną niż niejeden Polak… Kierowca , woził nas przez 3 dni i pokazał nam trudną jazdę kierowców w Kairze podobno mają przepisy ale to trzeba przeżyć i zobaczyć na własne oczy. Wyspa Paradise - wycieczka rekreacyjna z możliwością nurkowania, snurkowania, kąpieli, płynięciu na bananie i kanapie oraz parasailingu wszystko w jednym. Najsmaczniejszy obiad w Egipcie to ten na łodzi Voyage II. Wróciliśmy do hotelu wieczorem pełni wrażeń z falującym obrazem raf i rybek w naszych głowach, bo każdy z nas spróbował swych sił w tym kolorowym akwarium po prostu bajka. Wielki szacun Pani Marto, dzięki za wszystko jeśli wrócimy to tylko do Was. Pozdrowienia dla męża i dzieci. 13 osobowa grupa z Polski z hotelu Le Pacha.
Dominia
14-08-2021
SUPER !!! Byłem w Kairze z Hurhady wycieczka bardzo fajna z polsjkim przewodnikiem.
Bartłomiej
14-08-2021
REWELACJA Byłem na wycieczce DOM DELFINÓW rewelacja !!! Pewnie pytacie czy były delfiny ??? BYŁY BYŁY BYŁY Wycieczka super dwa nurkowania z delfinami !!! Dwa na rafkach Łodka super miła obsługa i na koniec przejażdzka na bananie . POLECAM BARDZO
Bartłomiej
14-08-2021
Super biuro. Spełniło wszystkie nasze marzenia związane z wycieczkami w Egipcie. Jakośc przerosła nasze oczekiwania. Dwudniowy Kair, Luksor i wyspa Paradise pozostanie długo w naszej pamięci. Pani Marta i jej biuro przeniosło nas w świat kolorowego Egiptu i sprawiło że na pewno wrócimy. Rewelacyjne ceny profesjonalna obsługa, zapewnienie bezpieczeństwo oraz realizacja wycieczek ponad nasze oczekiwania to atuty biura El Sahel Travel. Wszystkim nie zdecydowanym lub chcacym wykupic i przeplacic wycieczki u rezydentów polecamy to biuro i dajemy gwarancje zadowolenia. :)
Iwona
14-08-2021
Super wycieczka! Organizacja na medal! Mieliśmy przyjemność wypłynąć na wyspę Orange. Atmosfera świetna,a mąż Pani Marty jest przesympatycznym człowiekiem! POLECAM z całego serca! - Najlepiej spędzony dzień!
Martyna
04-08-2021
Przewodnicy, którzy z nami jechali do Kairu jak i do Luxoru przekazali nam bardzo dużo ciekawostek nie tylko na temat miejsc, które zwiedzaliśmy, ale też przybliżyli nam życie codzienne mieszkańców Egiptu jak również udzielali nam podpowiedzi co do zachowania się w danym miejscu i gdzie warto co kupić. Każdy Przewodnik miał czas na odpowiedz na wszystkie zadane mu pytania. Super zorganizowane transfery z Hotelu jak i do hotelu. Wszystkie formalności dotyczące wycieczek załatwione były przez messenger. Świetny kontakt. Z czystym sumieniem mogę polecić wycieczki z tej firmy, fantastyczna obsługa, smaczne posiłki, wszystko na najwyższym poziomie. Ceny atrakcyjniejsze w stosunku do tych organizowanych przez inne biura podróży. Pani Marta wraz z mężem informują szczegółowo o przebiegu zaplanowanej wycieczki, Są mili, pomocni i sympatyczni. Polecam i pozdrawiam.
Tomasz
21-07-2021
Byliśmy na trzech wycieczkach : Luksor, pływanie z delfinami oraz wyspa Paradise. Na dwóch ostatnich byli z nami Marta i jej mąż. Wspaniali ludzie, zadbali żeby wszystko było na jak najwyższym poziomie. Mega atmosfera. Gorąco polecam !!!! Ewa
Ewa
17-07-2021
Cudowna wycieczka do Kairu, świetny przewodnik, niezapomniane wrażenia. Dziękuję i polecam.
Marta
15-07-2021
Znakomity kontakt od samego poczatku. Bylismy na Safari Park oraz w Kairze z piramidami w 2020r. Wycieczki znakomite, profesjonalnie zoorganizowane w cenach o polowe nizszych niz z biura podrozy ktorym lecielismy. Po zakonczenie wycieczki mila Pani kontaktuje sie czy wszystko bylo ok, czy jestesmy zadowoleni- niby niewiele ale swiadczy o podejsciu do klienta. A na koniec po powrocie do Polski mielismy problemy z uszkodzona plytka ze zdjeciami kupionymi podczas wycieczki. Pani Wlascicielka poproszona o pomoc tracila swoj cenny czas aby zdobyc dla nas te nagrania i zdjecia. I dala rade za co jestemy jej podwojnie wdzieczni. Jesli wycieczki po Egipcie to tylko z tym biurem podrozy. My na pewno wrocimy. Pozdrawiamy
Robert
14-07-2021
Gorąco polecamy! Wykupiliśmy w El Sahel Travel 3 wycieczki, w tym statkiem do zatoki delfinów, Luxor i Mega Safari. Uważamy, że był to dobry wybór. Każda z tych wycieczek to inne doznania, ale dla dzieci polecamy szczególnie snorkling wokół raf koralowych,oglądanie delfinów, skakanie do wody oraz przejażdżki na kanapie i bananie, w wszystko to na wycieczce Dom Delfinów! Oczywiście Safari też jest super dla młodzieży - m.in. pomysł z quadami to strzał w 10 :). Z kolei Luxor i Dolina Królów - coś nieprawdopodobnego, potężna dawka historii w jeden dzień (trzeba jednak się przygotować na spore upały o tej porze roku, no i uwaga na dość nachalnych tubylców, namawiających na różne upominki, no ale to typowe dla tej kultury). Od strony organizacyjnej wszystko było idealnie dopracowane (autokary klimatyzowane, możliwość dokupienia wody/napojów, program realizowany zgodnie z opisem), a pani Marta i jej przewodnicy egipscy to profesjonaliści. Dziękujemy za pokazanie Egiptu, a szczególnie Luxoru i Hurghady z tak atrakcyjnej strony! ️Myślę, że spokojnie możemy polecić biuro El Sahel Travel, a planując kolejny pobyt w Egipcie z pewnością jeszcze nie raz byśmy chętnie skorzystali z innych wycieczek, a nawet niektóre z nich powtórzyli (dzieci najczęściej wspominają statek, delfiny i pływanie wokół raf :). Dziękujemy! Pozdrawiamy, Teresa i Jacek z dziećmi :)
Jacek
14-07-2021
Fantastyczne wycieczki. Byłam z synem na 6 i jesteśmy bardzo zadowoleni. Marta świetna przewodniczka bardzo ciekawie opowiada o swoim życiu w Egipcie. Wycieczki do Kairu i Luksoru bardzo atrakcyjne z przewodnikami polskojęzycznymi, którzy przybliżają historię starożytnego Egiptu. Polecam wszystkim wycieczki z biurem El Sahel Travel.
Aleksandra
12-07-2021
Wczoraj wróciliśmy do Marsa Alam z Kairu. Świetnie zorganizowany wyjazd, jak w szwajcarskim zegarku. Bardzo uprzejma i pomocna obsługa. Przewodnik świetny. Program wycieczki super. Podróż męcząca ze względu na odległości, ale widoki, atrakcje, wrażenia i pamiątki w pełni rekompensują trudy. Za dwa dni jedziemy do Doliny Królów. Nie możemy się już doczekać. No i ceny w porównaniu z innymi bardzo ok.
Szymon z rodziną
11-07-2021
Polecam z całego serca. Wspaniała organizacja, cudowna atmosfera, przemili ludzie. Wszystko na najwyższym poziomie
Krystyna
10-07-2021
Byliśmy na dwóch wycieczkach: Nurkowanie + wyspa Orange oraz Kair. Na nurkowaniu była obecna Marta z rodziną --> fantastyczni ludzie. Cały czas interesowali się nami i dopytywali czy wszystko OK. Do Kairu już nie pojechali ale przez cały czas z nami w kontakcie . Super biuro, super obsługa, polecamy z czystym sumieniem i już naszym znajomym daliśmy namiary. Następnym razem też skorzystamy z ich usług. Marta --> dziękujemy
Paweł z rodziną i przyjaciółmi
07-07-2021
Przecudny wyjazd na Orange. Dziękuję za moc wrażeń. Pozdrawiam Anka
Anka
06-07-2021
Korzystaliśmy rodzinnie z dwóch wycieczek z Martą, Sahara i pływanie z delfinami. Szczerze polecam obie i żałuję, że byliśmy TYLKO na dwóch. Organizacja na najwyższym poziomie, niczego nam nie brakowało, Marta i jej mąż Basem wspaniali ludzie, uśmiechnięci i pomocni na każdym kroku. Dowiedzieliśmy się wielu ciekawostek o Egipcie i spędziliśmy wspaniały czas. Niesamowite przeżycia gwarantowane!
Marta
04-07-2021
Wczoraj wróciliśmy z Egiptu. Było bosko... byliśmy tylko tydzień ale skorzystaliśmy z 3 wycieczek organizowanych przez biuro El Sahel Travel: Kair i piramidy, wyspa Orange i spacer po Hurgadzie. Marta i jej mąż towarzyszyli nam osobiście na 2 wyprawach, dbali o to żeby nam niczego nie zabrakło, odpowiadali na wszystkie pytania. Przypominali o godzinie spotkania a także o rzeczach tak prymitywnych jak zabranie ręczników. Byłam tak podekscytowana, że gdyby nie przypomnienie to ręczników bym nie wzięła :)) Marta pomagała w szukaniu pamiątek, targowała się o jak najlepszą cenę. Jeżeli pogoda dopisze to planujemy w lutym ponownie odwiedzić Hurgadę i skorzystać z innych atrakcji na które teraz nie starczyło nam czasu. Oczywiście z biurem El Sahel Travel. Szczerze polecamy :))
Honorata i Marek
02-07-2021
Najlepsza moja wycieczka jak do tej pory pory. Z nimi w ciągu jednego dnia byliśmy na wodzie, pod wodą i nad wodą. Mam lęk wysokości i nie umiem pływać ale z nimi wszystkiego spróbowałam i jestem mega mega zachwycona. Fantastyczna obsługa, przesympatyczni i kompetentni opiekunowie. Marta i jej mąż to najlepsza para na niezapomniane wakacyjne wycieczki . Polecamy w 100% a nawet więcej. Jeszcze do Was wrócimy
Sylwia i Marcin
02-07-2021
Dziękujemy za wczorajszą wycieczkę była fantastyczna!!!!
Aleksandra
30-06-2021
Super biuro. Właściciele się bardzo starają by każdy był zadowolony i traktowany indywidualnie. Ceny konkurencyjne.Jesli jeszcze pojadę do Egiptu to na pewno skorzystam z tego biura. Z czystym sumieniem polecam,przekonajcie się sami!
Magdalena
26-06-2021
Podczas mojej pierwszej wizyty w Hurghadzie skorzystałam z 3 wycieczek oferowanych przez El Sahel Travel. Brałam udział w nurkowaniu dla początkujących, skorzystałam z jednodniowej wycieczki do Kairu (Muzeum Egipskie i Piramidy) oraz ze zwiedzania Hurghady. Wszystkie wycieczki były zorganizowane w bardzo profesjonalny sposób. Busy, odbierające podróżnych spod hoteli, były bardzo punktualne. Polskojęzyczna i bardzo sympatyczna obsługa podczas każdej wycieczki. Wygodny kontakt z prowadzącymi biuro za pomocą WhatsApp. Gorąco polecam i sama z pewnością będę korzystać w przyszłości! :)
Anna N
21-06-2021
Rewelacyjnie zorganizowana wycieczka, świetny przewodnik. Polecam gorąco. Na pewno będę korzystać podczas każdego pobytu w Egipcie.
Marta
13-06-2021
Roland
07-06-2021
Niezmiernie polecam wycieczki z EL SAHEL TRAVEL, podczas pobytu w Egipcie korzystałem również z innych konkurencyjnych firm. Przewodnicy niezmiernie pomocni oraz przesympatyczni, cena bardzo konkurencyjna. Pełen profesjonalizm. Serdecznie pozdrowienia dla Marty.
Jakub
05-06-2021
Dziekujemy za piękny dzień. To byl super kameralny wypad, bardzo proszę przekazac serdeczne podziękowania panu, ktory z nami byl. Cierpliwy, uprzejmy, profesjonalny i ma dużo ciepła dla ludzi. Naprawdę świetny. Dziękujemy. Pozdrawiamy. Będziemy polecać.
Monika i Michał
02-06-2021
Wycieczka do Kairu 24-05-2021- Pod każdym względem organizacyjnym: P E R F E K C Y J N I E !!! Szczególne podziękowania dla przewodnika Sama, za profesjonalizm i sympatyczność. POLECAMY !!!
Jarosław
28-05-2021
Witajcie czytelnicy, moim zdaniem opinia jest na 6+ !!! Ona - miła sympatyczna i uśmiechnięta Polak mówiąca wyśmienicie po arabsku, On Egipcjanin (mąż) zawsze uczynny , zawsze pozytywny i mówiący bardzo dobrze po polsku. Wszystkie wycieczki jakie mieliśmy a było ich dużo zawsze były świetnie zorganizowane , co więcej zawsze dodawali coś od Ciebie ekstra np. ciekawe miejsca których się normalnie nie zobaczy lub na safari dla odważnych super szybki indywidualny przejazd przez pustynne wertepy. Jeśli macie jechać to tylko z nimi bo nie dość tego że są dobrzy to jeszcze mają dobrą cenę - dużo tańszą niż oficjalne wycieczki w biurach turystycznych. Jak chcecie szczegóły to Marta ma mój numer telefonu i upoważnienie do rozdawania na lewo i praw - będę ich zachwalał bo warto !!
Bogusław Sowa
21-05-2021
Wycieczka do Kairu zorganizowana ‚z dnia na dzien’. Tak samo jak podczas zwiedzania Hurghady wszytsko swietnie zorganizowne. Marta bardzo pomocna, zawsze szybko i rzeczowo odpowiadala na wszystkie pytania. Wyjazd z hotelu mielismy o 1:10 w nocy klimatyzowanym autokarem. Dwojka przewodnikow w autokarze (w jezyku polskim i angielskim) caly czas informowala o postepach na drodze i o planach zwiedzanania w Kairze. Krotki postoj w miejscowosci El Gouna (o 3:30 przekroczenie jednej ze stref bezpieczenstwa) a pozniej 25min postoj w Zafarana (mozna kupic cos do zjedzenia oraz pamiatki a takze zkorzystac z toalety). Piekne widoki nad ranem jak juz dojezdzamy do Kairu. ‚Polska’ grupa miala swietnego przewodmika Samuela, ktory bardzo ciekawie, z duza doza humoru, dbal aby kazdy zapoznal sie z historia Eiptu oraz aby nikt sie nie nudzil. Pierwsza atrakcja bylo zwiedzanie muzeum. Swietne prowadzone przez Sama. Pozniej rejs po Nilu i sesja zdjeciowa Nastepnie obiad i wyjazd troszke na poludnie do miasta Giza. Tutaj jazda na wielbladach albo rydwanach (do wyboru) w otoczeniu piramidy Mekirynosa, Pozniej piramida Cheopsa i Chefrena – sesje zdjeciowe i krotki przejazd w poblize Sfinksa oraz wejscie do grobowca kolowej Hetepheres. Po piramidach wyjazd do najstarszego w Kairze sklepu z perfumami olejkowymi. Nastepnie droga powrotna. Warto dodac ze podczas podrozy towarzyszy nam caly czas policjant dbajacy o nasze bezpieczenstwo. Powrot do hotelu o polnocy. Podczas calej wycieczki kontakt z Marta, ktora pyta jak mija nam dzien i jak podoba sie wycieczka. Ogolnie swietny dzien w Kairze, super wycieczka. Marta – dziekujemy slicznie. Polecamy wszystkim
Ewa i Paweł
11-05-2021
Mega Safari super. malutka grupa (7 osób), przed wycieczką praktycznie stały kontakt mailowy z Martą. Na samej wycieczce jako przewodnik/opiekun był jej mąż, w każdej chwili był w pobliżu i pilnował czy niczego nie potrzebujemy. Jak wrócę do Hurghady to wycieczki tylko z El Sahel
Marcin
29-04-2021
Kupilliśmy Jeep Safarii, było wspaniale. Dzieciaki zadowolone a ja każdemu polecam. Kontakt na 5. Cena również. Przewodnik cierpliwy i z ogromną wiedzą. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję
Anna
08-04-2021
Rewelacja! Dziękujemy za organizacje last minute :) jestescie niesamowici! Dzieciaki przeszczesliwe, a w szczególności ta, która się panicznie bała i zdecydowała się w ostatniej chwili
Małgorzata
08-04-2021
Po mimo odległość warto było się wybrać , po za tym co widziałem w muzeum oraz Piramidami dużo informacji od przewodnika – cena naprawdę niska, wycieczka sprawnie się odbyła ,podobnie jak kontakt z biurem podróży – byłem ,widzidzialem nie żałuję – wręcz polecam
Piotr
06-04-2021
Polecam w 100% z czystym sumieniem! Wycieczki organizowane rzetelnie fajnie i konkretnie! W miłej i fajnej atmosferze pomagają w stworzeniu fajnych wspomnień do końca życia! Żeby nie być gołosłownym i mieć porównanie wybrałem się na jedna wycieczkę organizowana przez hotel i na dwie przez Martę i jej biuro. Jeśli nie chcesz się denerwować to odsyłam do Marty! dziękuje i pozdrawiam!!! Nie ma porównania !!!!
Tomasz
26-03-2021
Super wycieczka , trochę długo się jedzie ale być w Egipcie i nie zobaczyć piramid to jak by nie być.
Jadwiga
15-03-2021
Bardzo miły kontakt mailowy z organizatorem (piękna polszczyzna). Wszystko załatwiane szybko, konkretnie, niezawodnie. Podróż odbyliśmy nie busem, a klimatyzowanym, czystym autokarem z opiekunem Adamem, z którym można dogadać się po polsku. Na miejscu przewodnik mówiący po polsku. Niestety, co nie było winą organizatora, muzeum kairskie rozczarowało, i do tego zbyt mało czasu na obejrzenie wszystkiego. Polecam organizatora, sprawdził się na 100%. Wycieczkę warto odbyć, bo być w Egipcie i nie widzieć piramid…
Tomek
12-03-2021
Kolejne spotkanie i 2 wycieczki Kair i piramidy oraz Hurghada. Profesjonalna organizacja, fantastyczna obsługa i mnóstwo wspomnień. Gorąco polecam.
Tomasz, Dorota i Wiktor
02-03-2021
Wszystko zgodnie z opisem. Obsługa i Przewodniczka Marta rewelacja. Nie słuchajcie biurowo hotelowych przewodników. Mój najlepszy rejs jak dotąd a trochę podróżuje ??⛱️?
Marcin
06-01-2021
Polecam każdemu ! Byłem na wycieczce Kair/Giza oraz na nurkowniu w Hurghadzie! Niesamowite przeżycia (nie do opisania słowami) , świetna organizacja, świetny kontakt z Martą, przewodnicy bez najmniejszych zarzutów - jak dla mnie 10/10! Pozdrawiam
Michał
10-12-2020
Super wycieczki. świetnie zorganizowane .Polsko jezyczny przewodnik naprawde plecam . Wyprawa do Hurgady w towarzystwie Pani Marty naprawdę niesamowitą . Polecam i pozdrawiam
Krzysztof
20-07-2020
Witam Byliśmy z biurem na wycieczce w Luksor wszystko zorganizowane na najwyższym poziomie Poznaliśmy ciekawą historię Egiptu poznaliśmy miejsca niesamowicie ciekawe Przewodnik rewelacja niesamowita wiedzą Polecamy biuro na wyprawy po Egipcie
Damian
20-07-2020
Profesjonalnie zorganizowane wycieczki w przystępnej cenie. Takiej wycieczki jak w El Sahel nie zorganizuje Wam żaden rezydent. Doskonale przygotowani przewodnicy. Wszystko w języku polskim z entuzjastycznym podejściem do turysty, w szczególności polecamy dla rodzin z dziećmi. Super safari i rejs na wyspę Oragne że snorkowaniem na prawdziwych rafach. Bezpiecznie i profesjonalnie.
PiotrZi
20-07-2020
Znakomita organizacja, wspaniali przewodnicy i opiekunowie, konkurencyjne ceny. Bardzo serdecznie polecamy!
Patka
20-07-2020
Kontakt z organizatorem wycieczek doskonały. Przewodnicy świetni,ceny dużo niższe niż u rezydenta. Polecam
Paweł
20-07-2020
Wycieczki z Państwa firmą są wyjątkowe . Zarówno w Luksorze jak i na Giftun island było super. Czuliśmy się komfortowo i bezpiecznie zwiedzanie świątyń i grobowców na długo zostanie w naszym sercu i pamięci ,a Giftun island Hurghada to piękna wyspa lazur wody jest tak przepiękny i wyjątkowy . Wszystko zorganizowane Perfect serdecznie polecam wszystkim El Sahel Travel
Dorota
20-07-2020
Wycieczki z biurem El Sahel – profesjonalne. Wszystko zgodnie z opisem. Przewodnicy świetnie mówią po polsku. Byliśmy sporą grupą i każdy z nas był zadowolony. Skorzystaliśmy z wycieczki do Kairu, Luksoru i po Hurghadzie, a znajomi też z nurkowania. Wszystko super. Marta sympatyczna, pokazała nam zakątki Hurghady, opowiedziała o obyczajach. ? Znajomi w ostatniej chwili skorzystali z wycieczki na safari od „naganiacza” w hotelu i żałowali. Polecamy biuro i sympatyczną Martę- nie ma się czego obawiać i nie warto przepłacać ureydenta! Pozdrawiamy Martę i Egipt!
Joanna
20-07-2020
Podczas tygodniowego pobytu w rejonie MAKADI (czyli ok.30 km od Hurghady) byłyśmy z córką na 2 wycieczkach z El Sahel Travel-do Kairu(trwała niemal dobę,bo długi przejazd autokarem -wygodnym,spałyśmy ) i na popoludniowym zwiedzaniu Hurghady. Obie wycieczki godne polecenia-zorganizowane profesjonalnie. Bogaty program,ale wszystko odbywało się w dobrym tempie -bez nerwowego pośpiechu. W Kairze nasza autokarową grupa podzieliła się na 3 (polską,niemiecką i rosyjską) i każda zwiedzała że swoim przewodnikiem. W autokarze cały czas towarzyszył nam pilot. Nie było żadnego problemu z odebraniem/dowiezieniem nas do odległego hotelu. Kontakt z biurem był doskonały,a informacje udzielane przez Martę rzeczowe i wyczerpujące. W ogóle Marta to wspaniała osoba -otwarta,sympatyczna i bardzo przyjazna,przy pełnym profesjonaliźmie. Żałuję jedynie,że będąc 7 razy w Egipcie,dopiero tym razem zdecydowałam się na wycieczki z EL SAHEL TRAVEL,a i teraz robiłam to z pewną obawą,bo nie wierzyłam,że za tak NISKĄ cenę JAKOŚĆ usługi będzie na dobrym poziomie. Obawy okazały się całkowicie bezpodstawne. JAKOSĆ BYŁA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE…. Jeśli wycieczki w Egipcie to TYLKO Z EL SAHEL TRAVEL. Polecam gorąco. Sobie też życzę jeszcze wielu wycieczek z nimi. Najlepiej wkrótce.
Beata
20-07-2020
W Egipcie byliśmy z mężem pierwszy raz. Pomimo krótkiego pobytu, tylko tydzień, wykupiliśmy aż 4 wycieczki z El Sahel Travel. Jeszcze przed wylotem z kraju ustaliłam zszczegóły co i gdzie chcemy zwiedzać. Wszystkie wycieczki spełniły nasze oczekiwania zarówno pod względem ceny jak i wrażeń. Nie umiem pływać a odważyłam się na nurkowanie na pełnym morzu co było trochę szalone ale opieka i wsparcie Marty oraz instruktora spowodowało ze było to niesamowite przeżycie. Pełen profesjonalizm pod każdym względem. Biuro godne polecenia. Marta cudowna osoba z niesamowitym poczuciem humoru. Bardzo dziękujemy za wspólnie spędzony czas. Mimo mojego sceptycznego podejścia do wyjazdu do Egiptu, kraj ten okazał się bardzo przyjazny i bezpieczny. Na pewno tam jeszcze wrócimy.
Beata
20-07-2020
Dziękujemy za wspaniałe przeżycia, mieliśmy przyjemność być z wami w ostatnim tygodniu listopada 2019 w Kairze, Hurghadzie, Wyspie Utopia, Parasailingu i Safari quadami. Bardzo indywidualne podejście, świetny kontakt z przwodnikami. Serdecznie pozdrawiamy Martę i jej męża. Czuliśmy się bezpiecznie we wszystkich miejscach w których byliśmy. Bardzo atrakcyjne ceny i szeroki zakres wycieczek przy czym świetnie się bawiliśmy, ponieważ była fajna atmosfera. Przewodnicy doradzili nam gdzie i co kupować żeby nie przepłacać, w każdej chwili mogliśmy liczyć na kontakt z Martą w celu dogadania wszystkich szczegółów. Jeśli jeszcze raz będziemy w Egipcie to na pewno skorzystamy z waszych ofert. Jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy. Mateusz, Magda, Mariusz, Krystyna.
Mateusz
20-07-2020
Polecam wszystkim Szybki i swietny kontakt. Bezproblemowe zorganizowanie wycieczek lokalnych jak i wyjazdu do Kairu. Zwiedzanie Hurghady z Marta okazalo sie swietnie spedzonym czasem. Ciekawie i w luznej atmosferze. Brak nudy, zero stresu i fajna atmosfera. Dziekujemy
Ewa i Paweł
14-02-2020
Po raz kolejny wycieczka z Martą. Zdecydowanie polecam. Spędziliśmy kilka godzin odwiedzając najciekawsze miejsca w Hrg. Mimo zo to naszą 3 ta sama wycieczka- za każdym razem odkrywamy coś nowego. Zdecydowanie polecam. Bez biegania, poganiania i co najważniejsze z Martą która potrafi w bardzo ciekawy sposób pokazać w Hrg to co najpiękniejsze. Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia.
Grzegorz Sobolewski
31-01-2020
Jeśli szukasz profesjonalnego organizatora wycieczek w Egipcie, idealnie trafiłeś. Polecamy tę niesamowitą firmę! Byliśmy z mężem na trzech wycieczkach (Kair, safari, zwiedzanie Hurghady), które zapewniły nam niezapomniane przeżycia. To oczywiście zasługa naszych elokwentnych przewodników- otwartej, uśmiechniętej, dowcipnej Marty; jej męża, uczynnego Bassama i zakręconego Sama. Szczególne podziękowania należą się Marcie, która, by pomóc nam w problemach związanych z zakwaterowaniem w hotelu, bezinteresownie poświęciła nam swój prywatny czas. ❤️???
Iwona
30-01-2020
Polecam wycieczki organizowane przez p.Martę. Bardzo dobry kontakt, rzetelne , cierpliwie podawane informacje, dobra organizacja, konkurencyjne ceny. Zapewnione poczucie bezpieczeństwa od początku do końca. Wycieczka z Hurghady do Kairu – wyczerpująca ale równocześnie niezwykle bogata (muzeum, rejs po Nilu, piramidy, przejażdżka na wielbłądach, perfumeria) – warta poświęcenia czasu. Wyprawa na Orange Beach – niesamowite wrażenia , kumulacja atrakcji (banan, kanapa, snurkowanie, plażowanie), piękne zdjęcia.
Marta
27-01-2020
Szybki kontakt , bezproblemowe złożenie i przyjęcie oferty i znakomite wycieczki . Były trzy (quady , nurkowanie i wycieczka po mieście ). Wszystkie punktualne ! Marta jest rzeczowa , miła i bardzo profesionalna ! Wycieczki sprawiły dużo frajdy ! POLECAM ! ! !
Aleksander
27-01-2020
Błyskawiczny kontakt, konkretne informacje! Zdecydowaliśmy się na wycieczkę do Luxoru i byliśmy bardzo zadowoleni:-) fajny lokalny przewodnik (mówiący po polsku), dzielący się wieloma interesującymi informacjami. Miejsce warte zobaczenia, szczególnie poza sezonem;-) POLECAMY SERDECZNIE!
Kasia
25-01-2020
Gorąco polecam. Super kontakt, przemili ludzie z poczuciem humoru. Pełen profesjonalizm!!!
Krystyna
18-01-2020
Gorąco polecam! Byliśmy z Marta na wycieczce w Hurghadzie. Marta pokazała nam fajne zakątki miasta i nie mówią tu o samej komercji ale codziennym życiu miastowych. Sok z bambusa REWELKA – ciekawy smaczek ? A odwiedziny w lokalnej piekarni… Musicie sami s
Daniel
17-01-2020
Super !!! Piramidy, rewelacyjna organizacja, super kontakt z biurem. Polskojęzyczny przewodnik, przy wyjazdach z dziećmi NIEOCENIONY atut ! Sprawnie, sympatycznie. BRAWO !!! Serdecznie i z całą odpowiedzialnością polecamy ! Ponadto szeroki wybór innych
Krystian
13-01-2020
Gorąco polecam usługi biura EL SAHEL TRAVEL. Kontakt z p. Martą przez Whats app zarówno w Polsce jak i już na miejscu w Egipcie był szybki i bezproblemowy. Wypoczywalismy w Marsa Alam i wybraliśmy wycieczkę do Luksoru. Po zabytkach tego miasta oprowadzał
Joanna
06-01-2020
Pełna opieka i rzetelne informacje podane przed wycieczka, w trakcie jak również po powrocie pozwalające czuć się od początku do końca bezpiecznie i doinformwanym.
Damian
05-01-2020
Byłem w tym roku na początku tego roku.Musze przyznać że jestem bardzo zadowolony.Bardzo dobry kontakt przy rezerwacji.Wspaniala wycieczka .Byłem w Kairze i Luksorze wraz z córką i jesteśmy bardzo zadowoleni.Przewodnicy kompetentni o dużej wiedzy.Tak samo
Darek
25-12-2019
Sahel Travel w osobie Pani Marty. Naprawdę warto. Tanio, solidnie, profesjonalnie. Byłem z żoną z Sahel Travel w Kairze, Luksorze i na nurkowanie. Wszystko sprawnie zorganizowane. Pełne zadowolenie. Szczególne podziękowania dla przewodnika Samuela. Świet
Mirek
12-12-2019
Gorąco polecam wycieczki za pośrednictwem Marty .Rewelacyjny stosunek ceny do jakosci usług ? Wycieczka objazdowa po Hurghadzie niezapomniana .Marta i jej maz bardzo sympatyczni ,widac ze nie ma cisnienia na zarabianie ,wrecz przeciwnie zauwazylismy przyj
Norbert
29-11-2019
Ja się zastanawiałem, Wy się zastanawiacie i kolejni też będą się zastanawiać czy warto czy cena rzeczywiście odpowiednia (od biur podróży/rezydentów ceny kosmiczne) a na miejscu…serio chciałoby się Wam na miejscu chodzić, szukać, negocjować itp ? W Elshe
Sławek
31-10-2019
Bardzo polecam P. Martę!!! Skontaktowałam się z P. Martą przez fb już w Polsce przed wyjazdem. Skorzystaliśmy z dwóch wycieczek. Łódź podwodna i quady safari. W Egipcie kontaktowałam się telefonicznie z recepcji w hotelu. Byliśmy w hotelu Sindbad i bez pr
Katarzyna
26-10-2019
Pierwszy raz byliśmy cała rodziną w Egipcie przełom (czerwiec/lipiec 2019). Szukając informacji na temat Egiptu oraz co warto zobaczyć trafiłem na stronę Pani Marty. Tu trzeba zauważyć, iż kontakt był doskonały jeszcze zanim udaliśmy się do Egiptu. Każde
Robert
09-07-2019
W tym roku po raz pierwszy wybrałyśmy się z siostrą do Egiptu na szybki, bo tylko tygodniowy, urlop. Dzięki wsparciu Waszego biura był to doskonale zaplanowany i niezapomniany pobyt. Cały czas i w każdej sytuacji miałyśmy wsparcie Marty…Marta jesteś niesa
Joanna
08-04-2019
PERFEKCYJNE BIURO Byliśmy z biurem El Sahel Travel na wycieczce w Luksorze. Wszystko na piatkę, pan przewodnik posiada ogromną wiedzę o Egipcie, którą przekazał nam w bardzo ciekawy sposób i do tego czysto po polsku . Wycieczka bardzo ciekawa i dobrze z
Agnieszka
07-04-2019
Z ręką na sercu polecam wycieczki organizowane przez to biuro. Byliśmy w czwórkę na święta Bożego Narodzenia w MarsaAlam. Szybki kontakt z Panią Martą i wycieczka do Luxoru zarezerwowana. Dla porównania dodam że rok temu byliśmy na takiej samej wycieczce
Wioletta
25-01-2019
Wycieczki na wysokim poziomie.Marta to osoba bardzo kompetentna i odpowiedzielna.Skorzystalismy w styczniu 2019 z trzech wycieczek: snorking,quad safari i City Hurghada- wszystkie były MEGA.
Małgorzata
23-01-2019
GODNI POLECENIA. Byliśmy w Hurghadzie cztery razy, za każdy razem korzystaliśmy z tego biura. Wycieczki tak wspaniałe, że z niektórych korzystaliśmy kilkakrotnie.My jak i nasze dzieci zadowoleni na maxa. Marta wspaniała kobieta pomocna we wszystkim. Polec
Żaneta
23-01-2019
Byłam z El Sahel Travel na 3 wycieczkach – do Kairu, Luksoru i na zwiedzaniu Hurghady. Wszystkie wycieczki na super poziomie. Przewodnicy interesująco opowiadali. Wycieczki do Kairu i Luksoru odbyły sie autokarami. Polecam wszystkim !
Kasia
22-01-2019
Było super, byliśmy w 6 na 3 wycieczkach. LUKSOR PO HURGHADZIE I NURKOWANIE polecam wszystkim. Wszystko bardzo profesjonalnie i interesująco. Gorąco polecam
Klaudia
22-01-2019
Super wycieczka do Luxoru. Nurkowanie super atrakcja i zwiedzanie Hurghady z Martą na najwyższym poziomie . Polecam
Jacek
22-01-2019
Profesjonalne podejście, wycieczki na najwyższym poziomie pomoc przy wyborze. Jednym slowem nie mogliśmy trafić lepiej, jesteśmy bardzo zadowoleni i z czystym sumieniem POLECAMY!!! Luxor, wycieczka po Hurghadzie oraz nurkowanie to wycieczki z których skor
Justyna
22-01-2019
Polecam! Polecam! Bylismy z tym biurem w Luksorze. O czasie odebrani z hotelu. Wygodnym autobusem dojechaliśmy do Luksoru. Tam zwiedzilismy wszystko co jest w programie z polskojęzycznym przewodnikiem. Przewodnik super. Wszystko zalatwiał sprawnie. Piękni
Alina
22-01-2019
Wszystko super. Polecam, wycieczka bardzo ciekawa, a przewodniczkę można o wszystko dopytywać
Joanna
19-11-2018
Wycieczki z Martą są super! Opieka na medal. Ciekawie opowiada .Polecam .
Marzena
08-11-2018
Gorąco polecam wycieczki z Martą. Pełen profesjonalizm
Zadowolona
04-11-2018
Wycieczka 5*Skorzystaliśmy 2 razy i niebawem znów skorzystamy z tej jak również z innych.Biuro i przewodnik godni polecenia. Pozdrawiamy Marte
Żaneta i Adam
28-10-2018
Na wycieczce City Tour Hurghada byłam w maju 2018. Marta pokazała nam najciekawsze miejsca w Hurghadzie, połączone to było z degustacją soku z mango, soku z trzciny cukrowej a co najważniejsze to połączone to wszystko było z bardzo ciekawymi opowieściami o życiu codziennym w Egipcie. Wszystko odbywało się w świetnej atmosferze i w j.polskim. Taka wycieczka to jest najlepszy sposób aby chociaż trochę poznać życie Egipcjan, bo Egipt to nie tylko hotel i plaża. GORĄCO POLECAM!
Joanna
27-10-2018
Serdecznie polecamy. Wycieczka po Hurgadzie bardzo Nam się podobała, pokazali nam zakątki miasta, których sami byśmy nie znaleźli. Super atmosfera, jakbyśmy spędzali czas ze starymi znajomymi. Na pewno w przyszłości skorzystamy z innych wycieczek oferowanych przez Martę. Pozdrawiamy
Renata i Piotrek
27-10-2018
To był nasz pierwszy raz w Egipcie. Marta wraz z mężem zabrała nas na prywatną wycieczkę po okolicy. Dzięki nim zobaczyliśmy życie w Hurghadzie od innej strony nie tylko turystycznej. Zobaczyliśmy ludzi którzy mając tak niewiele są bardzo szczęśliwi i uśmiechnięci. Egipt to nie tylko piękna pogoda,skarby morza ale przede wszystkim wspaniali ludzie i to oni tworzą ten niesamowity klimat. Dziękujemy za niezapomniane wrażenia, super towarzystwo, pomoc, ciekawe informacje o Egipcie, mieszkańcach i życiu codziennym. Było super. Gorąco polecamy wycieczki z Martą i biurem El Sahel Travel.
Beata i Adam
27-10-2018
Goraco polecam. Marta zabrala nas w najciekawsze miejsca Hrg. Wszystko przygotowane na 100 %. Kopalnia wiedzy na temat Egiptu – i to w jezyku polskim ? Za 3 m-ce ponownie skorzystamy z uslug. Polecam !!!
Sobol74
27-10-2018
Ocena 5 * bez mrugnięcia okiem, pełen profesjonalizm i atrakcyjne ceny !!, myślę że najbardziej przekona Was, iż skorzystaliśmy z wycieczki po raz drugi i jak będziemy kolejny raz w Hrg. na pewno pojedziemy kolejny raz. Szczególnie polecam koktajl owocowy w barze ( mango – banan – truskawka ) ale smak !!. Co ciekawe sami decydowaliśmy co chcemy zobaczyć gdzie spędzić czas bez żadnego pośpieszania lub co gorsze naciągania na dziwne sklepy ? . Z Martą byliśmy także na wyspie Giftun ( Paradais ), Kairze i Luksorze i te wycieczki mimo, że znacznie tańsze niż u rezydenta były dokładnie takie same jak zakupione w hotelu ( czasami o 100 % więcej ? ) Pozdrawiam i POLECAM !!!
Mirek_Slupsk
27-10-2018
Super wycieczka z przewodniczką Martą:)
Olek
07-10-2018
Nie do końca wierzyłam, że to się wydarzy ? wycieczka zorganiziwana perfekcyjnie przemiła przewodnik Marta cały czas opiekowała się grupą na wycieczce i tak jak obiecała delfiny były. Jest to coś niesamowitego zobaczyc6 je w ich naturalnym środowisku a pływanie z nimi na pewno moja córka nie zapomni do końca życia. Gorąco polecam biuro w skali od 1 do 10 daje za całokształt 15?
Ania
11-02-2018
Pomimo niemłodego już wieku to była moja pierwsza wizyta w Egipcie. Postanowiłem wykorzystać ją w pełni. Pierwsze na mojej liście było pierwsze w życiu nurkowanie. Wspaniała sprawa. Polecam wszystkim. Zupełnie nie ma się czego bać, choć sam miałem pietra przed zejściem do wody. Widoki zapierające dech w piersiach
Jan
21-11-2017
7 dni to zdecydowanie za krotko na wakacje w Egipcie! Nie moglismy sie zdecydowac czy wybrac Luksor czy Kair, ale nie zaluje ze padlo na Luksor! Wspaniale widoki, niesamowita sprawa zobaczyc to wszytko na wlasne oczy!
Julia
19-11-2017
Niesamowita przygoda! Do konca nie wierzylam, ze naprawde zobacze delfiny, a nawet z nimi plywalam. Polecam wszystkim!
Julia
17-11-2017
whatsApp messanger